Dutch Distillers
District

In Schiedam ruik, proef en zie je overal de kenmerken van een distilleerstad. In het historische centrum herinneren veel gebouwen en de zeven hoogste molens ter wereld nog aan de tijd dat Schiedam het internationale hart van de jeneverindustrie was.

Tegenwoordig is het district een cultureel erfgoed en een belangrijke toeristische attractie. Bezoekers kunnen de molens en het jenevermuseum bezoeken evenals de distilleerders en meesterstokers ontmoeten die de tradities van de Schiedamse jenever levend houden.

Van maart t/m juni viert Schiedam het Dutch Distillers District met verschillende spraakmakende evenementen. Proef meer dan 100 soorten gins, jenevers, cocktails en mocktails tijdens het Jeneverfestival. Mis het World Cocktail Weekend niet, waarbij de distillers en horeca van Schiedam de handen ineen slaan om het ambacht van cocktails maken te vieren.Geniet van entertainment en ontdek verschillende rauwe locaties in de binnenstad tijdens het IDDF en bezoek Proef! de Plantage, een cultureel festival met food, cocktails, (klein-)kunst en activiteiten voor jong en oud. En nog veel meer evenementen zoals Nationale Molendag en  nog veel meer.

Meer weten over het Dutch Distillers District? Bezoek dan de website van sdam.nl.